Transitie versnellen

Versnelling van transitie ontstaat als er ideeën buiten het bestaande probleem gezocht worden. Anders blijf je rondgaan in dezelfde denkcirkel van ideeën en krijg je slechts meer van hetzelfde in plaats van vernieuwing. Durf de vertrouwde processen los te laten en stap met ons in de verwondering.

Er is lef nodig voor het  loslaten van vertrouwde processen en het stappen in een onvoorspelbare situatie. Het levert echter zonder twijfel verrassendere uitkomsten op. Vanuit onze disciplines helpen we bij de versnelling van transitie en de vergroting van de impact. We integreren waarderend onderzoek, design thinking, sociale marketing, strategie en communicatie.

Waarvoor staat Co-lumbus

De samenleving staat voor een verandering van tijdperk, meer dan een tijdperk van verandering zoals Jan Rotmans (hoogleraar transitie en duurzaamheid) treffend verwoordt. De grote vraag achter al die symptomen die we zien is: hoe organiseren we die grote veranderingen op een zo bewust denkbare en beheerste wijze.

Dat er grote veranderingen gaande zijn is duidelijk. De termen “complexe opgave” en “crisis” zijn de laatste 4 jaar sterk toegenomen in het publieke debat. Hoe vinden we oplossingen? In ieder geval niet door te denken van oude kaders.

Wij helpen jouw organisatie verder.

Neem contact op