In februari gingen 10.000 scholieren naar het Malieveld om hun betrokkenheid te tonen over klimaatverandering. Ze lieten hiermee aan de politiek zien hoe belangrijk zij het vinden dat de politiek zich aan de klimaatafspraken houdt.

Hun beweging is een mooi voorbeeld van authentieke burgerparticipatie. Dat het jonge burgers zijn, maakt het des te sympathieker en ook belangrijker. Jongeren die hun betrokkenheid tonen. De simpele helderheid van de standpunten op de kartonnen en spandoeken die geen oplossing aandragen maar wel de politici houden aan hun afspraken en verantwoordelijkheid. Mooi toch? Kan geen politicus tegenop.

Dat de media meer ingaan op de douchetijd van de scholieren dan de aanleiding waarvoor ze naar Den Haag zijn gekomen maakt de intentie van de demonstranten niet minder betrokken of gemeend. Moeten deze scholieren dan maar op zaterdag demonstreren? Dat doen hun docenten toch ook niet?

We gaan vast nog meer van deze jongeren horen!